“En stor feil er en katastrofe, en liten feil er essensielt

for forbedring. Uten feil er det ingen bevegelse.”

- Jacques Lecoq

Feil Teater er et teaterkompani. Eller kanskje mer et kollektiv. Eller et fellesskap. Eller, betegnelsen er ikke så farlig. Vi startet som kull 8 ved Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag, og på initiativ fra Mathias Augestad Ambjør, Vilde Johannessen og Amalie Sofie Ibsen Jensen dannet vi Feil Teater i 2015. Kompaniet består av 14 medlemmer, og vi lager både produksjoner med hele gjengen og i mindre konstellasjoner. 

 

Forestillingene varierer i størrelse og uttrykk, men felles for dem er at de springer ut fra våre erfaringer med Jacques Lecoq-tradisjonen. Teksten er aldri det eneste bærende elementet, og forestillingene kjennetegnes ofte av et visuelt og fysisk språk som kommuniserer direkte til publikum. Det er ingen motsetning mellom meningsbærende teater og stor underholdningsverdi. 

 

Vi prøver å gjøre mest mulig selv - alt fra utvikling av tekst og musikk til administrasjon og drift gjøres av oss skuespillere. Vi tror på at man får større eierskap til verket når man tar del i hele prosessen, og at dette styrker teateret vårt. Det er da spillegleden kommer, og uten den har vi ikke stort. Så vi river av oss sokkene og hiver oss ut på gulvet!