top of page

TILFELLENE

Tilfellene 1.jpg

“Her beviser Feil Teater at deres scenespråk har en vel så sterk følelsesmessig og intellektuell appell som mange skrevne tekster – ja, kanskje sterkere, fordi det henvender seg helt direkte til oss. Det var innovativt og gripende teater.”

- IdaLou Larsen

OM FORESTILLINGEN

Hva skjer med mennesker når vi fratas håp? Tilfellene tar utgangspunkt i dagens flyktningkrise og gir et bilde av hva en flyktning gjennomgår når han eller hun forlater sitt hjemland i håp om en tryggere tilværelse. Hva flykter de fra? Hva møter de der de kommer? Hva tenker de på, og hva drømmer de om?

 

Forestillingen er basert på intervjuer og annet dokumentarisk materiale om flyktningskrisen, spesielt Margreth Olins dokumentar De andre fra 2012. Tilfellene følger den harde kampen til en 15 år gammel gutt som rømmer fra Irak til Norge i håp om et trygt liv. Vi får et innblikk i den lange reisen han har bak seg, men også den enda lengre reisen som gjenstår idet han ankommer Norge. Rundt denne skjebnen flettes det inn flere fortellinger og perspektiver, og det hele bindes sammen med et gripende, fysisk fortellerspråk og sterke historier.

MEDVIRKENDE

Skapende skuespillere: Maria Agwumaro, Mathias Augestad Ambjør, Didrik Hagberg, Vilde Johannessen, Joakim Skevik, Sebastian Skytterud Myers, Eigil Solberg Smørås og Amanda Hedvig Lie Strand

Tekniker: Thomas Gallagher

 

FORESTILLINGEN ER TIDLIGERE SPILT

I forestillingen Første Feil (2016)

Det Norske Teatret i Oslo (2016)

På turné i Nord-Trøndelag i samarbeid med Røde kors (2016)

Foto: Ole Johan Ramfjord/Nord universitet og Lucas Leonardo Ibanez-Fæhn

bottom of page